Veelgestelde vragen

 

Kunnen wij je eerst ontmoeten?
Uiteraard! Het is gebruikelijk om 6-12 maanden van tevoren kennis te maken in mijn studio. Wij kunnen hier rustig al jullie wensen doornemen en ik kan al jullie vragen beantwoorden. De kennismaking is gratis en duurt ongeveer een uur.

 

Wat zijn de stappen na de ontmoeting?
We houden sowieso contact over de ontwikkelingen rondom jullie dag. Door mijn jarenlange ervaring kan ik ook meedenken in jullie planning en andere details. Een week van te voren hebben we nog een gesprek om alles definitief af te stemmen!

 

Hoeveel foto’s krijgen wij?
Jullie krijgen zo veel mogelijk foto’s – ik zal echt geen goede beelden achter houden! Doorgaans kom ik dan uit op zo’n 450-600 beelden. Deze krijgen jullie in volle resolutie en mogen er mee doen wat jullie willen!

 

Wanneer lever je de foto’s op?
Tot nu toe is het mij zaltijd gelukt om binnen 48 uur alle foto’s handmatig te hebben geslecteerd en nabewerkt. Dat kan door mijn efficiëntie, mentaliteit, het hebben van de beste (en snelste) apparatuur en ervaring!

 

Hoe worden onze foto’s opgeleverd?
Dat doe ik via een download link. Dit is voor beide partijen het makkelijkst. Zodoende kan ik mij focussen op wat er echt toe doet: goede fotografie. Ik doe dus niet aan USB-sticks e.d. omdat dit het proces onnodig vertraagd en duur maakt.

 

Maak je ook trouwalbums?
Nee, ik maak geen trouwalbums. Dit komt omdat ik van mening dat jullie dit beter kunnen dan ik. De eindselectie en positionering is namelijk erg subjectief en persoonlijk. Bovendien bespaart jullie dit een hoop geld.

 

Wat zijn de kosten/wat is je prijs?
Dat ligt er aan hoe lang jullie mij willen boeken en wat jullie precies nodig hebben. Alles is maatwerk. De meeste klanten betalen tussen de € 1.500 en € 2.500 voor mij alleen. Soms komt daar extra visagie, video en assistentie bij.

 

Hanteer je annuleringsvoorwaarden?
Nee, ik werk op basis van goed vertrouwen. Mocht er van jullie kant uit iets mis gaan zal ik hier – zelfs een dag van tevoren – geen kosten voor in rekening brengen. Het gaat niet om mij, maar om jullie.

 

Werk je met een aanbetaling?
Nee, ik werk op basis van goed vertrouwen. Ik vind het daarom ook niet erg als jullie pas na jullie bruiloft betalen. Deze filosofie valt dus nauw samen met mijn annuleringsvoorwaarden: niet in mijn, maar in jullie voordeel.

 

Werk je alleen of met een assistent?
Ik werk meestal zelfstandig, soms met een assistent/second-shooter. Dit ligt aan jullie type bruiloft en budget. Ik pobeer zo veel als mogelijk niet op te vallen. Met minder mensen kan dit uiteraard beter.

 

Werk je met natuurlijk licht of flits?
Bij voorkeur werk ik uiteraard met natuurlijk licht. Echter is natuurlijk licht vaak schaars en onbetrouwbaar. Het modificeren van natuurlijk licht middels complexe technieken is mijn specialisme!

 

Wat voor apparatuur gebruik je?
Enkel professioneel apparatuur van Canon en Profoto. Ik gebruik tenminste 2 professionele bodies, 4-5 professionele lenzen en ik neem 4-5 flitsers mee. Als je meer wilt weten: wees welkom voor een kennismaking.

 

Ben je full-time fotograaf?
Ja, fotografie is mijn full-time bestaan. Naast trouwfotografie richt ik mij met name op commerciële fotografie via mijn hoofdonderneming Epsilon Studios en geef ik ook maandelijks fotografie cursussen in mijn studio.

 

Wat voor awards heb jij gewonnen?
Awards zeggen helaas zo goed als niks, maar toch worden deze volop ingezet als marketing instrument om koppels te overtuigen.  Ik doe bewust niet mee aan deze (betaalde) circus omdat ik graag eerlijk en transparant ben.

 

What about foreign/expat weddings?
I do that as well. Quite a lot actually. Please take a look at this page for more information about these types of weddings.